MONDZIEKTEN, KAAK-, EN AANGEZICHTSCHIRURGIE

ZUYDERLAND MEDISCH CENTRUM

Hyperhidrosis / overmatig zweten

Overmatige transpiratie komt veelvuldig voor. Dit kan vooral merkbaar zijn onder de oksels maar bijvoorbeeld ook het voorhoofd, de handen of de bekende zweetvoeten. Overmatig zweten wordt als zeer hinderlijk of vervelend ervaren. Het kan het zelfvertrouwen ernstig schaden en een grote impact hebben op het sociale of professionele leven.

Geldt onderstaande voor u ?

  • U moet vaak kleding wisselen
  • U neemt extra kleding mee als u op stap gaat
    U gebruikt absorberend materiaal onder uw kleding
  • Sterke antiperspirante middelen en deodorants helpen niet genoeg
  • Overmatig zweten heeft een negatieve invloed op uw leven

De oorzaak is vaak niet aan te wijzen, maar de oplossing is heel eenvoudig……

Overmatig zweten en transpireren van oksels en handen kan een groot probleem zijn. Met botox is dit probleem doeltreffend en effectief te behandelen.

Behandeling

Met botox kun je op een effectieve manier overmatig zweten tegen gaan. Een inspuiting met botox in de huid leidt ertoe dat de overmatige zweetproductie ter plaatse met ongeveer 95% gereduceerd wordt. Omdat het een lokale behandeling is komt de temperatuurregulatie van het lichaam niet in gevaar. Ook heeft de botox behandeling geen invloed op de zweetproductie elders op het lichaam. De uitscheiding van afvalstoffen via transpiratie blijft daardoor intact.

Tijdens de behandeling worden lokaal, bijvoorbeeld in de oksels, meerdere onderhuidse injecties geplaatst.

Na ongeveer twee dagen is het effect van botox al enigszins merkbaar. Na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de botox behandeling volledig is aangeslagen of zo nodig een correctie te laten uitvoeren door de arts indien er een stukje van het behandelde gebied onvoldoende reageert op de botox injecties.

De werkingsduur van de behandeling verschilt van persoon tot persoon met een duur van ongeveer zes tot twaalf maanden. De behandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

Resultaat en werkingsduur

Het resultaat is na twee weken merkbaar en optimaal na drie tot vier weken. Het effect houdt de eerste keer ongeveer zes tot negen maanden aan.  Nadat de botox is uitgewerkt, kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Na afloop van de behandeling zijn er geen speciale maatregelen nodig en ben je weer direct toonbaar. Je kunt dan ook na de behandeling direct naar huis. Wel kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Soms kan er sprake zijn van een kleine bloeduitstorting, wat meestal weer snel wegtrekt. Er is meestal geen sprake van napijn.