MONDZIEKTEN, KAAK-, EN AANGEZICHTSCHIRURGIE

ZUYDERLAND MEDISCH CENTRUM

Digitale planning van implantaten met 3D – technologie

Bij het plannen en plaatsen van implantaten gebruiken wij driedimensionale (3D) technieken. Dit levert een veel grotere precisie op bij het bepalen van de positie in het kaakbot en tijdens het plaatsen van de implantaten. Met deze technologie worden de risico’s bij het plaatsen van implantaten aanzienlijk verkleind. 

De planningssoftware geeft ons driedimensionale nauwkeurige informatie over de anatomie van de mond:

  • De breedte en de dichtheid van het kaakbot
  • De exacte locatie van naburige tandwortels
  • De locatie van de zenuwen

Met deze precieze informatie kunnen wij tijdens het plannen van de ideale locatie voor de implantaten het meest optimale en veilige resultaat bereiken!

 

HOE GAAT EEN BEHANDELING MET EEN DIGITAAL MODEL IN ZIJN WERK?

Eerst wordt er een Cone Beamt CT-scan van uw gebit en kaken gemaakt. Hierop worden de tanden zichtbaar, het kaakbot, het verloop van de zenuwen, de sinussen, en de zachte weefsels in de mond. Er worden ook metingen gedaan aan het gebit en er wordt een afdruk van de tanden gemaakt.

 

 

 

 

 

 

Op basis van deze gegevens kunnen we een behandelplan maken. Bij het maken ervan houden wij rekening met verschillende factoren: het kaakbot, de vorm van de mond, de oorspronkelijke tanden, de vorm van het tandvlees, het verloop van de zenuwen, en de sinussen. Al deze zaken bepalen hoeveel implantaten nodig zijn, onder welke hoek ze geplaatst dienen te worden, en hoe lang en hoe dik ze moeten zijn. 

 

boormalAan de hand van het opgestelde 3D plan wordt er in het tandtechnisch laboratorium een boormal gemaakt. Met behulp hiervan worden de implantaten ingebracht. De boormal die geprint is, wordt bij het implanteren over de tanden en kiezen heen geplaatst. Met behulp van deze boormal kunnen wij het implantaat plaatsen in de vooraf digitaal bepaalde richting en diepte.

 

 

Het volledig digitaal guided plannen maakt het inbrengen van het implantaat buitengewoon veilig. De nauwkeurigheid van het 3D digitale systeem is een voordeel en de behandeltijd is over het algemeen korter. Bij een aantal behandelingen kan  zelfs het tandvlees intact worden gelaten voor een snellere genezing en het voorkomen van complicaties.