MONDZIEKTEN, KAAK-, EN AANGEZICHTSCHIRURGIE

ZUYDERLAND MEDISCH CENTRUM

Waarom kiezen voor implantaten ?

Eigen tanden of kiezen moeten missen, is voor veel mensen een enorm probleem. Moeilijkheden met houvast van een gedeeltelijke of volledige prothese, problemen met kauwen, spraak en esthetiek zijn redenen voor een mindere kwaliteit van het leven.
Voor veel patiënten waarbij één of meerdere tanden of kiezen ontbreken en vooral voor degenen die tandeloos zijn, is een kroon of brugconstructie op implantaten of een prima vastklikkende prothese een geweldige oplossing.

 

DE VOORDELEN VAN IMPLANTATEN

 

BIJ DE VERVANGING VAN EEN OF MEERDERE TANDEN (KROON- EN BRUGWERK)

Hét grote voordeel van een implantaat is dat de behandeling zich beperkt tot de zone waar het probleem zich voordoet. Een implantaat vervangt de ontbrekende tand of kies zonder dat andere tanden of kiezen bij de oplossing van het probleem worden betrokken. Met een conventionele brug moeten tanden of kiezen naast de ontbrekende tand worden beslepen. Met een implantaat niet. Uw eigen tanden en kiezen worden zo gespaard. En dat is een enorm voordeel op de lange termijn voor uw mond in z’n geheel !
Een ander voordeel van een implantaat is dat het slinken van het bot wordt tegengegaan. Met een conventionele brug wordt immers alleen het zichtbare kroongedeelte van de tand of kies vervangen en niet de wortel. Het gevolg daarvan is dat het bot dat rondom de verwijderde wortel aanwezig was op termijn slinkt. Ook dit kan een minder aantrekkelijke lach tot gevolg hebben. Een implantaat vervangt dus niet alleen het zichtbare gedeelte van de tand of kies maar ook de onderliggende wortel. De contour van de kaak en het tandvlees blijven daardoor beter intact. Ook na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tand of kies is.

 

BIJ PROBLEMEN MET UW PROTHESE

Loszittende protheses, kokhalsproblematiek, problemen met eten en een matig comfort behoren met het gebruik van implantaten tot het verleden. Door in de onderkaak en in de bovenkaak implantaten te plaatsen kan een vastzittende, uitneembare prothese gemaakt worden.
Door dit kliksysteem zit een klikgebit veel stabieler en comfortabeler dan een ‘gewoon’ kunstgebit. Een klikgebit zit niet permanent vast, maar is goed in en uit de mond te nemen zodat het schoonmaken ervan ook optimaal mogelijk is.
Een klikgebit zorgt er bovendien voor dat het kaakbot minder snel slinkt. Doordat het klikgebit in de bovenkaak houvast krijgt door de implantaten is er geen gehemelte bedekking meer nodig. U hoeft dus geen kleefpasta meer te gebruiken. Eten, proeven, lachen en praten kan zo weer op een natuurlijkere manier. Ook in de onderkaak zorgt een klikgebit ervoor dat de prothese vaster zit en met meer comfort gedragen kan worden. Het spontaan loskomen van het gebit zal niet meer gebeuren.

 

DE VOORDELEN VAN IMPLANTATEN OP EEN RIJ

  • U kunt weer zorgeloos spontaan praten en lachen
  • De nieuwe tanden zijn stevig op de implantaten bevestigd
  • U kunt weer eten zonder problemen
  • Een veilige, betrouwbare en voorspelbare behandelmethode
  • Het is niet langer nodig om gezonde gebitselementen af te slijpen
  • Het kaakbot waar implantaten zijn ingebracht slinkt niet meer
  • Bij kronen en bruggen krijgt u over het algemeen een esthetisch fraai resultaat
  • Meer zelfvertrouwen doordat een prothese nu wel vastzit
  • Geen kleefpasta meer nodig

Of het nu gaat om de vervanging van een enkele tand, van meerdere tanden of voor het maken van een vastzittende prothese, voor ieder probleem bieden implantaten een passende oplossing.

Geef een reactie